Відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «ІІІ Жутаєвські читання»

21 квітня 2023
525

Упродовж 20 та 21 квітня 2023 року на базі кафедри гістології, цитології та ембріології Полтавського державного медичного університету відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «ІІІ Жутаєвські читання» на тему: «Морфогенез та регенерація».

Учасників конференції привітали поважні гості, серед яких: перший проректор з науково-педагогічної роботи ЗВО ПДМУ Валентин Дворник (Полтава); виконавчий директор Міжнародної академії інтегративної антропології, професор Ігор Гунас (Вінниця); завідувач кафедри гістології та ембріології Національного медичного університету ім. О .О. Богомольця Олександр Грабовий (Київ); завідувач кафедри гістології, цитології та ембріології ПДМУ Володимир Шепітько (Полтава).

До участі у конференції залучилися провідні науковці медичних закладів Литви, Чехії, Швейцарії, Полтави (ПДМУ), Вінниці, Івано-Франківська, Харкова, Києва, Тернополя, Одеси.

На пленарному та секційних засіданнях були представлені ґрунтовні наукові доповіді, цікаві стендові презентації від провідних фахівців у галузі охорони здоров’я із 10 закладів вищої освіти. Окремі секції були присвячені різним напрямкам морфології.

На наступний день в рамках конференції був проведений вебінар для науковців України, на тему: «Конфокальна мікроскопія в морфології», який підтверджує фахове підвищення кваліфікації. Кожен учасник заходу безкоштовно отримав іменний сертифікат із удосконаленням фахової компетентності в обсязі 15 академічних годин (0,5 кредиту ЄКТС). Програма конференції була цікавою і дуже насиченою.

Організатори висловлюють вдячність адміністрації Університету і особисто ректору, професору Вячеславу Ждану, завдяки якому захід пройшов на високому професійному рівні.