Відбулося засідання Вченої ради ПДМУ: про заслухані та вирішені питання читайте у репортажі

10 травня 2023
502

10 травня 2023 року відбулося чергове засідання Вченої ради ПДМУ. Його відкрив голова Вченої ради, ректор Вячеслав Ждан.

Початок роботи ознаменувався урочистими хвилинами вручення Почесних грамот і Подяк науково-педагогічному колективу та студентам університету і, зокрема, його очільнику – ректору Вячеславу Ждану, від громадських організацій ЗСУ, інвалідів війни, учасників бойових дій та силових структур, 3-ої окремої штурмової бригади СВ ЗСУ за активну громадську позицію, суттєву патріотичну роботу з молоддю, щире серце та значну і вагому фінансову допомогу Захисникам України.

Ректор ПДМУ, професор Вячеслав Ждан вручив також Почесні грамоти виконавчого комітету Полтавської міської ради співробітникам ЗВО ПДМУ за багаторічну та плідну працю в освітній сфері, вагомий особистий внесок у виконання Програми розвитку вищої медичної освіти МОЗ України та з нагоди ювілейної дати.

На порядку денному йшлося про підготовку і проведення підсумкової та випускової атестації студентів ЗВО ПДМУ. Затвердили звіт завідувача кафедри загальної хірургії, професора Олексія Лігоненка про виконання ним умов Контракту на посаді за 5 років.

Про підсумки конкурсу наукових праць молодих вчених ЗВО ПДМУ, присвяченого Дню науки, доповідав заступник голови Організаційного комітету, професор Віталій Костенко. Він повідомив про те, що конкурс відбувся згідно з Наказом ректора від 10 лютого 2023 року і переможцями на ньому

визнано Скрипника Романа Ігоровича (кафедра внутрішньої медицини № 1) та Водоріза Ярослава Юрійовича (кафедра пропедевтики терапевтичної стоматології) за представлені ними наукові статті.

На завершення засідання Вчена рада розглянула також поточні актуальні питання.