Відверто про війну: військовий хірург на зустрічі зі студентами ПДМУ

27 січня 2023
285

Ми – українці! І немає нам життя без України, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку, бо Україна – це мати, яку не вибирають, як і долю. Нинішня нав’язана росією війна проти України, яка ставила за мету зникнення України як держави з політичної карти світу спонукала український народ, усвідомивши свою ідентичність, згуртуватись, мобілізуватись і дати героїчний супротив віроломному вторгненню російських окупантів, захищаючи свою державу, своє життя, свою свободу, а значить своє майбутнє. Тому сьогодні, як ніколи, актуальні слова Олександра Довженка: «Ми б’ємося за те, чому нема ціни у всьому світі – за Батьківщину». Тепер в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала російська федерація проти України, не викликає ніякого сумніву той факт, що зараз ми маємо приділити особливу увагу національно – патріотичному вихованню студентської молоді.

З цією метою співробітники кафедри хірургії №1 професор Ляховський В.І., доценти Нємченко І.І., Люлька О.М., асистент Городова-Андрєєва Т.В., організували зустріч здобувачів освіти 6-х та 4-х курсів медичного факультету №1 та №2 з лейтенантом медичної служби, військовим хірургомАртемом Балинським.

Зустріч була побудована у вигляді діалогу між студентами та гостем. Під час її проведення панувала атмосфера патріотизму, гість був щирим і досить охоче вступав в діалог з присутніми, відверто розповів про нелегкі військові будні, про офіцерську дружбу і взаємовиручку, про героїчні вчинки своїх побратимів, які не шкодуючи життя самовіданно захищають нашу свободу, а також про досвід, який отримав під час роботи у військовому шпиталі. Також присутні отримали інформацію про особливості надання першої медичної допомоги безпосередньо на передовій. Здебільшого студенти цікавились умовами праці у військовому шпиталі та його оснащенням новітньою апаратурою.

Головним здобутком військовий хірург назвав вміння цінувати життя та справжніх вірних друзів. Зауважив, що війна змінює світогляд, заставляє по-іншому оцінювати ті проблеми, які супроводжують наше мирне життя. Зустріч пройшла в теплій, невимушеній атмосфері і нікого не залишила байдужим.

Студенти висловили Артему Балинському глибоку вдячність за подаровану зустріч, за мужність, відвагу та громадянську позицію у ході бойових дій і побажали йому найскорішого закінчення війни, мирного неба над головою, добра, злагоди, любові, сімейного затишку.