Випускники ОПП "Стоматологія" на іспиті ОСП(К)І

07 червня 2023
386

6 червня 2023 року на стоматологічному факультеті розпочалася атестація здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП Стоматологія, яка у цьому році проводиться в формі об’єктивного структурованого практичного (клінічного) іспиту (ОСП(К)І) як одного з компонентів етапу 2 єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Суть іспиту ОСП(К)І полягає в оцінці практичних і комунікативних навичок випускників із базових клінічних дисциплін: терапевтичної, хірургічної, ортопедичної і дитячої стоматології. Для проведення ОСП(К)І залучені реальні, стандартизовані або віртуальні пацієнти, манекени, фантоми, прилади, обладнання, набори даних, ситуаційні завдання. Визначення клінічної компетентності здобувача будується на комплексній оцінці з використанням станцій. Станцією ОСП(К)І є стандартизоване обладнане місце для короткочасної (5 – 10 хвилин) взаємодії здобувача освіти з пацієнтом чи клінічною ситуацією з метою оцінювання компетентностей здобувача за стандартизованими сценарієм і протоколами в умовах, наближених до реальних. Кількість станцій 12. Усі учасники ОСП(К)І проходять однакові випробування з послідовним переходом від станції до станції відповідно до розробленого маршрутного листа. Результати виконання завдань на кожній станції оцінюються за контрольним листом.

Характеризуючи рівень підготовки випускників ОПП Стоматологія в 2023 році, слід зазначити, що він достатній і відповідає вимогам кваліфікаційної характеристики лікаря-стоматолога. Випускники в повній мірі оволоділи визначеними освітньо-професійною програмою компетентностями й досягли відповідних програмних результатів навчання.

Бажаємо подальших успіхів!