Вітайте: нова Рубрика!

09 січня 2023
363
Вітайте: нова Рубрика!

Ви біля витоків нашої нової рубрики: Історія. Події. Дати. У ній ми розповідатимемо про значущі поточні події у житті університетської спільноти. Долучайтеся також і зі своєю інформацією! Залюбки опублікуємо. Обіцяємо, що буде цікаво!

Почнемо з того, що сьогодні у нас Ювілей! У такий самісінький холодний зимовий день 8 січня 2013 року потеплішало на душі як у новоствореного колективу кафедри акушерства і гінекології № 2, так і у майбутніх пацієнток. Бо ж віднині вони отримуватимуть  високопрофесійну сучасну медичну допомогу, яку забезпечуватимуть їм фахівці щойно створеного Перинатального центру КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М. В. Скліфосовського ПОР» разом з науковцями ПДМУ!  Саме з такою метою  налагоджування там лікувального процесу та підвищення професійної майстерності лікарів і була створена кафедра, якій виповнюється нині 10 років.

За десятиліття зроблено чимало доброго: ними проліковано 2.5 тисячі пацієнток, проконсультовано у стаціонарах більше 10 тисяч жінок, проведено більше 2 тисяч оперативних втручань (з урахуванням малих операцій, щорічно на кафедрі навчається 55-60 інтернів, надруковано 8 підручників, 3 навчальних посібника, 2 монографії, отримано 10 патентів на корисну модель. У журналах, які цитуються у наукометричних базах Scopus та Web of Science, надруковано більше 30 статей, половина із них – за кордоном. Зроблено більше 70 доповідей на 65 конференціях з міжнародною участю. А попереду – нові горизонти! Ніхто не збирається зупинятися на досягнутому. Тож, сердечні вітання кожному!

Бажаємо усім шановним Ювілярам залишатися сповненими натхнення і здійснення всіх професійних амбітних планів! Шануємо вас і дякуємо за зразок самовідданого служіння ЇЇ Величності – Медицині!