21 жовтня 2025 року, в межах презентаційного ознайомлення з сучасною освітньою дисципліною «Основи технології виробництва міцних крафтових напоїв», що реалізується в Ужгородському національному університеті, як вибіркова загально університетська дисципліна, для здобувачів другого (магістерського) рівня освіти ОПП «Менеджмент охорони здоров’я та соціальне проектування», «Громадське здоров’я», «Медицина», «Стоматологія», «Фармація» кафедрою гігієни та екології ПДМУ проведено онлайн зустріч з лектором Олегом Колесником Олегом , к. біол. н., доцентом кафедри ботаніки Ужгородського національного університету. Слухали лекцію: «Особливості технології і менеджменту крафтових дистилятів в умовах України».
Лекція викликала жвавий інтерес в слухачів, оскільки тема має не лише теоретичне, а й практичне спрямування щодо отримання навичок сучасних методів діяльності людини. Слухачі ознайомились з історією вживання та виробництва алкогольних напоїв. Були розкриті культурологічні та соціальні аспекти феномену вживання алкоголю.
Прес-служба Полтавського державного медичного університету
Learning from the Experience of Leading Ukrainian Higher Education Institutions: It’s Fascinating
On October 21, 2025, as part of a presentation-based introduction to the up-to-date educational course “Fundamentals of Craft Spirits Production Technology” offered at Uzhhorod National University as an elective university-wide course, an online session was organized by the Department of Hygiene and Ecology at PSMU for second-year (master’s level) students of the Educational Programs “Health Care Management and Social Projecting,” “Public Health,” “Medicine” and “Dentistry.”
The session featured lecturer Oleh Kolesnyk, PhD in Biology, Associate Professor of the Department of Botany at Uzhhorod National University. Students attended the lecture titled “Features of Technology and Management of Craft Distillates in the Ukrainian Context.”
The lecture sparked lively interest among the audience, as the topic combines both theoretical and practical aspects, providing skills in modern human activity methods. Participants learned about the history of consumption and production of alcoholic beverages, as well as the cultural and social dimensions of alcohol consumption.