Всеукраїнський день психолога традиційно відзначається 23 квітня

25 квітня 2023
352

У своє професійне свято практичний психолог Фахового медико-фармацевтичного коледжу ПДМУ, освітній омбудсмен – Тетяна Климач  презентувала університетській громаді ілюстративний стенд «Психологічна підтримка як вагомий чинник безпечного освітнього середовища», на якому відображені втілені власні проєкти з підтримки психічного здоров’я учасників освітнього процесу. Відділ управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю та здобувачі освіти привітали спеціаліста з професійним святом. 

День психолога – свято молоде. В сучасному суспільстві психологи широко затребувані: вони працюють і в сфері освіти, і в медицині, і в рекламі.

Іноді говорять, що психологія – це наука про душу, але в матеріалістичному розумінні з неї виключено дослідження самої душі, так як це поняття ніяк не вкладається в чіткі прагматичні рамки матеріалістичного світогляду. Однак психологія, як наука і не прагне зайняти духовну нішу людської культури. Її доля – це пошук закономірностей та особливостей виникнення, формування й розвитку психічних процесів і психологічних станів людини, властивостей його психіки та поведінкових характерів.