Всеукраїнський перший урок в Університеті: Ми -українці: честь і слава незламним медикам!»

01 вересня 2022
659

1 вересня 2022 року університет розпочав новий навчальний рік патріотично спрямованим першим уроком, який одночасно проводили в усій Україні педагоги всіх форм і акредитаційних рівнів навчально- освітніх закладів.

В університеті майбутні медики в аудиторіях у скорботі вшанували Хвилиною Мовчання загиблих воїнів ЗСУ та кожного, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України. Викладачі не без хвилювання, а деколи і не приховуючи сліз, розповідали про наших лікарів, медичних сестер, санітарів , волонтерів, хто щодня сьогодні працює у військових шпиталях, звичайних лікарнях, безпосередньо на фронті та у бомбосховищах. Під сиренами, кулями, уламками ворожих снарядів вони рятують чиєсь життя. Серед них багато викладачів ПДМУ, які сьогодні є взірцем неабиякої мужності для своїх студентів.

На уроці на стоматологічному факультеті у третьокурсників ми відчули палке прагнення молодих людей до перемоги над ворогом, усвідомлення своєї місії у тій боротьтбі, яку веде незламний український народ.

Війна, як ніколи, згуртувала українську націю, мобілізувавши весь її потенціал на відсіч ворогу. Нам тяжко, однак агресор буде зупинений. Віримо у Збройні сили України! Ми переможемо! Слава Україні! – такими словами завершила Всеукраїнський перший урок «Ми – українці: Честь і слава незламним медикам» доцент кафедри дитячої терапевтичної стоматології Оксана Павленкова.