Вся університетська спільнота не залишається осторонь та повсякчас робить свій внесок в організацію лікування та повернення до бойового строю поранених захисників України

14 червня 2023
362

Днями за дорученням учасників ансамблю народного танцю «Візерунки», зокрема, його очільниці – художньої керівниці Лариси Кириленко, відділу культурно-освітньої діяльності ПДМУ та представників організації ветеранів і Первинної профспілкової організації студентів ПДМУ передано волонтерську допомогу військовослужбовцям, які проходять курс лікування та медичної реабілітації в хірургічному відділенні Полтавського обласного клінічного госпіталю.

Військові отримали 80 комплектів чоловічої білизни власноруч пошитої учасниками колективу.

Для ознайомлення

Колектив створено в 2013 році. Ансамбль – лауреат І премії на IX Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв студентів-медиків та працівників лікувальних закладів України «Ліра Гіппократа – 2014». Всі учасники колективу - випускники медичного університету. 2015 рік – лауреат І премії в номінації «Народна стилізація» VII Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв «Південний берег», місто Одеса. Диплом І ступеня на Х обласному фестивалі мистецтв «Душі криниця – 2016» колективів закладів охорони здоров’я у жанрі хореографії. Диплом лауреата ІІ премії в номінації «Народний танець» V Міжнародного фестивалю-конкурсу хореографічних та вокально-хореографічних колективів «Самоцвіти», м. Львів, 2016 рік.

«Візерунки» продовжують брати участь у національних, міжнародних конкурсах та фестивалях, радують глядачів і підтримують славу Університету. Колектив ансамблю запрошує викладачів та працівників ПДМУ стати учасником ансамблю народного танцю «Візерунки» та особистим прикладом також популяризувати надбання духовних культурно-мистецьких традицій серед майбутньої національної медичної еліти.