За протоколом засідання робочої групи: підбиття підсумків

16 червня 2023
358

07 червня 2023 р. в Полтавському державному медичному університеті відбулося розширене засідання робочої групи з оновлення ОПП Медицина галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 222 Медицина за другим (магістерським) рівнем вищої освіти.

У роботі засідання, крім членів робочої групи – завідувачів профільних випускових кафедр, взяли участь: перший проректор закладу вищої освіти з науково-педагогічної роботи професор Валентин Дворник, декани факультетів медичного №1 і медичного №2 Микола Рябушко та Денис Капустянський, представник від роботодавців Орест Вовк – головний лікар КП «Полтавський обласний клінічний онкологічний диспансер Полтавської обласної ради»; від здобувачів освіти – студент 4 курсу медичного факультету №1 Олексій Ткаченко та представник студентського самоврядування студент 3 курсу медичного факультету №1 Назар Копитько. 

За пропозицією гаранта ОПП до складу робочої групи введено Оксану Саргош – відповідальну за організацію проведення ОСП(К)І за ОПП Медицина.

З інформацією про результати опитування науково-педагогічних працівників та здобувачів щодо якості ОПП Медицина виступила начальник навчально-методичного відділу з якості освіти Наталія Дорохова.

Декан факультету медичного №1 Микола Рябушко та декан факультету медичного №2 Денис Капустянський інформували щодо результатів складання ЄДКІ, Етап 2 здобувачами ОПП Медицина у 2023 році.

Під час обговорення пропозицій щодо внесення змін до ОПП Медицина відбулась жвава дискусія у якій взяли участь професор Володимир Шейко, професор Іван Катеренчук, професор Тетяна Крючко, професор Віталій Ляховський, професор Антоніна Громова.

Гарант ОПП Медицина професор Ігор Скрипник акцентував увагу присутніх на важливість думки здобувачів освіти та студентського самоврядування щодо оновлення ОПП, тому надав слово Олексію Ткаченку, який у своєму виступі підкреслив, що ознайомившись із проєктом змін до ОПП Медицина, можна відзначити їх студентоцентрованість, враховані більшість пропозицій здобувачів, які стосуються розподілу обсягу кредитів між дисциплінами загального циклу та циклу професійної підготовки.

Із побажань здобувачі освіти висловили пропозицію оптимізувати можливість вибору дисциплін вибіркового циклу.

Гарант ОПП проф. Ігор Скрипник у своєму виступі наголосив, що проєкт змін враховує рекомендації експертної групи НАЗЯВО при проведенні акредитаційної експертизи ОПП Медицина; рекомендації МОЗ України, пропозиції науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти щодо розширення циклу вибіркових дисциплін.

За внесення запропонованих змін до ОПП проголосували всі члени робочої групи і за рішенням засідання гарант ОПП Ігор Скрипник подасть оновлену ОПП Медицина на затвердження Вченою радою університету.