Засідання Наглядової ради у ЗВО ПДМУ: підбиті підсумки, визначені перспективи

06 вересня 2023
390

6 вересня 2023 року в овальній залі ЗВО ПДМУ провела перше засідання на початку навчального року Наглядова рада. У ній взяв участь начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Проводити засідання на початку нового навчального року – нагальна потреба у тому, щоб спільно підбити підсумки зробленого та визначити необхідні орієнтири і ресурси для поступального поступу у майбутнє. І ця зустріч ділових людей, які вже не один рік пліч-о-пліч з трудовим колективом працюють над удосконаленням навчального процесу, також була конструктивною та наповненою обговоренням низки виробничих питань сьогодення. Для цього на початку роботи голова Наглядової ради Юрій Парамонов надав слово ректору ЗВО ПДМУ, професору Вячеславу Ждану. Він виступив зі звітом про діяльність Університету за 2022-2023 навчальний рік та ознайомив членів ради з першочерговими завданнями щодо поліпшення якості підготовки здобувачів освіти і розбудови інфраструктури навчального закладу. Серед головного було зазначено, що незважаючи на воєнний стан і проблеми, викликані епідемією COVID—19, науково-педагогічний склад майже не змінив кількості, тому університет сьогодні забезпечений висококваліфікованими кадрами, середній вік яких достатньо молодий і готовий плідно у науковому сенсі продовжувати працювати далі, у зв`язку з реорганізацією відбулося об`єднання окремих кафедр, і це в свою чергу підвищило ефективність навчального процесу. За звітний період значна кількість викладачів отримала звання професорів та доцентів, а досягнення колективу були помічені на державному рівні і відзначені відповідно Почесними грамотами МОЗ України, Полтавської ОВА, Полтавської обласної та міської рад, а ще багатьох інших громадських неурядових організацій. Відкрита у звітному періоді підготовка магістрів з ООП «Біологія», «Фармація», «Медична психологія», «Терапія та реабілітація», бакалаврів з ООП «Медсестринство».

У своєму звіті ректор ЗВО ПДМУ, професор Вячеслав Ждан також підбив підсумки інших важливих напрямків діяльності закладу, як то: видавнича діяльність, розподіл на інтернатуру випускників медичного факультету № 1, результати вступної кампанії-2023, особливості міжнародної співпраці і значення підписаних угод з міжнародними партнерами для розвитку Університету та інші вкрай важливі питання забезпечення життєдіяльності навчального закладу у сучасних умовах.

Начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін привітав усіх з початком нового етапу у навчанні студентів і спільній роботі з удосконалення навчального процесу. Головне, на чому він зупинився, було питання посилення технологічного обладнання і уміння працювати на ньому. Адже воно досить складне і потребує відповідних фахівців високого гатунку. Стосовно його придбання, то «Влада вже вклала значні кошти для забезпечення потреб медичної галузі області у минулому році, зокрема, 70 млн. грн. на саму  реабілітацію і стільки ж заплановано вкласти ще до кінця року. Але повсякчас потрібні спеціалісти, особливо не вистачає їх з реабілітології, хоч потрібні вони й з інших напрямків медицини. І тому держава виділила кошти також і на підготовку фахівців з ментального здоров`я. Все починається з лікарні!» - сказав він та висловив впевненість у тому, що територіальні громади Полтавщини їх невдовзі матимуть завдяки підготовці сьогоднішніх студентів у ПДМУ.

Серед задач, які назвав ректор ЗВО ПДМУ, професор Вячеслав Ждан, було збереження кадрового потенціалу в умовах війни, підвищення кваліфікації та створення умов для розширення підготовки студентів і лікарів на теренах області, розширення залучення до викладацької діяльності іноземних фахівців та назвав інші, не менш значущі завдання, з якими можна за потреби познайомитися на сайті ЗВО ПДМУ.

Традиційним фото на завершення засідання Наглядової ради ознаменували офіційний початок нового етапу роботи і побажали один одному наснаги та успіхів у праці задля блага українського студентства, українського народу, задля Перемоги.