Завдяки апарату LigaSure операції можна проводити без хірургічного втручання: професор Ігор Ксьонз високо оцінив подарунок німецьких колег

01 лютого 2023
444

Днями Полтавська дитяча міська клінічна лікарня отримала електрохірургічний апарат LigaSure, оптику для урологічних та лапароскопічних операцій у дітей. Допомога надійшла від колег із університетської клініки міста Ессен з Німеччини. Для користування апаратом лікарні також надіслано достатню кількість розхідних матеріалів. Професор Ігор Ксьонз дав високу оцінку новому апарату та висловив вдячність німецьким колегам. Адже завдяки апарату LigaSure операції можна проводити без хірургічного втручання в організм людини. Це дуже актуально для лікарів дитячої лікарні, за його допомогою вони можуть робити складні операції без розрізів та набагато швидше. Одна операція може тривати менш як 10 хвилин. Дитина при цьому не втрачає багато крові, що є критично важливим.

Співпраця з німецькою університетською клінікою триває вже давно: і ЗВО ПДМУ, і Полтавська дитяча міська клінічна лікарня задоволені її результатами.