Зміцнити віру та вселити надію – цій меті присвятили креативний захід викладачі кафедри нервових хвороб разом зі своїми колегами

12 квітня 2023
506

Щороку 11 квітня відзначається Всесвітній День боротьби із хворобою Паркінсона. Центр для пацієнтів із хворобою Паркінсона та іншими нейродегенеративними захворюваннями, що створений у 2017 році на базі кафедри нервових хвороб ЗВО ПДМУ та неврологічного відділення КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського ПОР», активно долучається до проведення відповідних просвітницьких заходів. Цього року співробітники Центру поставили за мету створити святковий настрій для пацієнтів із їхніми родинами. У тихій затишній атмосфері після привітального слова очільниці Центру – заслуженого лікаря України, професора кафедри нервових хвороб Наталії Литвиненко проведений круглий стіл для пацієнтів про немедикаментозні методи лікування хвороби Паркінсона у супроводі доцента кафедри нервових хвороб Катерини Таряник. Тут відбулися креативні майстер-класи. Із арт-тарапії, проведений за участю практичного психолога Тетяни Климач, майстер-клас зі скандинавської ходьби та кінезіотерапії, проведений за участю лікаря з лікувальної фізкультури та спортивної медицини, реабілітолога Сергія Пастернака. Не обійшлося і без данс-терапії, над якою пацієнти старанно працюють під керівництвом хореографа, асистентки кафедри фізичної та реабілітаційної медицини Ірини Люблінської на базі Полтавського казенно-експериментального протезно-ортопедичного підприємства ще з часів створення Центру. І яке ж свято без подарунків? На допомогу прийшли меценати, і пацієнти отримали сувеніри із емблемою свята – червоним тюльпаном.

Такі заходи стали вже традиційними. Вони підвищують обізнаність населення з питаннями нейродегенерації та додають надію і віру в можливість гідної якості життя й адекватного задоволення соціальних потреб нашим пацієнтам.