Випуск лікарів-спеціалістів в УМСА

27 червня 2019
1077

В Українській медичній стоматологічній академії відбувся випуск лікарів-спеціалістів. На Урочистості з нагоди вручення дипломів прибули почесні гості: народний депутат України Костянтин Іщейкін, директор Департаменту охорони здоров`я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

Урочисте засідання Вченої ради відкрив ректор Української медичної стоматологічної академії Вячеслав Ждан. Він привітав випускників зі знаменною датою у їхньому житті :«Попереду на вас чекають роки і роки професійного життя. Впродовж навчання в академії ми, ваші викладачі, передавали вам для цього всі свої знання та досвід. Впевнені у тому, що вони обов`язково вам допоможуть. Працюйте завжди над собою, пам`ятайте, що не можна зупинятися на досягнутому і хай вам щастить! Високо несіть звання випускника нашої рідної Української медичної стоматологічної академії. Не підведіть!» , - завершив напутнє слово ректор УМСА В. М. Ждан.

Це надзвичайна урочиста подія не тільки у житті чергових випускників та їхніх батьків, а і для викладачів УМСА. Адже саме вони впродовж 5 років самовіддано плекали нове покоління молодих лікарів, вкладали у їхні мізки свої знання, у руки – вміння та навички, а у серця – любов до людей та до своєї професії! Їм є ким і чим пишатися! Щороку вже традиційно у залі одного з кращих у Полтаві Палаців культури та дозвілля «Листопад» - у центрі уваги не тільки щасливі випускники з новенькими ,щойно отриманими дипломами, а і плеяда видатних науковців у галузі медицини, заслужених лікарів та Заслужених діячів науки і техніки України. Вони на чолі з ректором В. М. Жданом також емоційно переживають незабутні миттєвості знаменного дня чергового випуску. Хвилюються за своїх підопічних і декани, збігають хвилини урочистого вручення дипломів.

Народний депутат України Костянтин Іщейкін, у минулому також випускник академії, і собі щиро привітав як самих випускників, так і їхніх іменитих викладачів з черговим випуском висококваліфікованих фахівців. З нагоди свята та за плідну наукову і викладацьку роботу вручив Почесні Грамоти Верховної Ради ректору академії В. М. Ждану та зав. кафедри психіатрії, наркології та медичної психології А. М. Скрипнікову, професору кафедри терапевтичної стоматології А. К. Ніколішину.

Дипломи спеціаліста з відзнакою та подяку від адміністрації академії за активну участь у суспільно-громадському житті вузу отримали 55 випускників академії. З них – 16 випускників мед коледжу УМСА.

Всього ж поповнять у 2019 році медичні лави лікарів прийдешнього дня 889 випускників Української медичної стоматологічної академії. З них іноземців, які здобули освіту в академії, – 127 фахівців. Вони повезуть із собою на Батьківщину не тільки дипломи, а і любов та шану до української ALMA MATER, медичного вузу, який стоїть на порозі свого 100-ліття і здобув за ці роки авторитет провідного вищого навчального медичного закладу України, підготував та випустив не одне покоління висококваліфікованих лікарів-спеціалістів своєї справи, став стоматологічною Меккою, досвід якої передається із покоління у покоління!

Тож, слава Вчителям і Наставникам майбутнього покоління медиків! Зустрічай гідне поповнення, Україно!