Завершується перший місяць навчання

36024, Україна, м. Полтава, вул. Шевченка, 23, деканат стоматологічного факультету
телефон: (0532) 60-84-66, 52-76-70
e-mail: stomat@pdmu.edu.ua



27 вересня 2023
115

Завершується перший місяць навчання: зустрічі ректора з першокурсниками продовжуються / The first month of first-year students’ studies is coming to an end: another meeting with the Rector

Цей вересневий день сьогодні для першокурсників стоматологічного факультету ознаменувався зустріччю з ректором ЗВО ПДМУ, професором Вячеславом Миколайовичем Жданом. Він продовжує знайомитися з поповненням студентської спільноти. Ректор зазначив, що першокурсники завжди мотивовані на подолання нових висот як у науці лікування, так і в розширенні матеріально-технічних засобів для забезпечення якісного навчального процесу високотехнологічними новинками. Вчорашні школярі зростають на очах, мудрішають, стають фахівцями –«поставити їх на крило» - у цьому головне завдання науково-педагогічного колективу!

Здобувачі вищої освіти слухали дуже уважно, адже це перші кроки у прославленому університеті, перша зустріч з його очільником, чиє ім`я у медицині має вагу у науковому просторі! А він звертався до них, як до дорослих майбутніх колег, давав цінні життєві поради і пропонував свою допомогу у вирішенні можливих проблем! Перший проректор, професор Валентин Дворник звернув їхню увагу на девіз ПДМУ, увічнений на його прапорі – «Навчайся постійно!» і також радив не витрачати марно дорогоцінного часу, здобуваючи знання, при цьому встигати реалізувати власні здібності в усіх аспектах неповторного студентського життя.

А далі знакова зустріч мала продовження вже у форматі – «Декан-студенти». І була не менш діловою та конструктивною. Декан стоматологічного факультету Алла Сидорова підбила підсумки першого у житті своїх вихованців прожитого місяця в Університеті. Обговорили зі здобувачами вищої освіти 1-ого та 2-ого курсу зі скороченим терміном навчання нагальні питання навчального процесу. А серед них були різні. І всі надзвичайно важливі. Декан то з доброю посмішкою вже сварила когось за перші допущені «ляпи», то хвалила перших «зірочок» за високі рейтинги у навчанні, то жартувала і при цьому давала слушні поради та відповідала на серйозні запитання.

Були серед перших «двієчників» й такі, яким призначила ділове побачення для «розбору невдалих польотів» у себе в кабінеті! З усього видно, що студентське життя тут завирувало на повну силу й заграло різними емоційними фарбами!

А для підтримки бойового духу і побажань успішно долати Рубікони першого року навчання та мати на кого рівнятися, декан назвала імена перших у рейтингу найвищих здобутків у навчанні у вересні. Це:

Сапоненко Карина Валеріївна, Мінковська Дар'я Іванівна, Драга Володимир Вікторович, Мацак Єлизавета Сергіївна, Конончук Анастасія Юріївна, Курило Валерія Олександрівна, Лизько Олег Леонідович, Конончук Маргарита Юріївна, Роєнко Микита Олександрович.

Тож їм - тримати темп, а їхнім однокурсникам отримати такий самий результат у майбутньому! І всім – Успіху!